کارواش خانگی یا واترجت چه کاربردی دارد و چگونه کار می کند؟
کاربرد اصلی واترجت و یا کارواش های خانگی چیست؟
انواع مدل کارواش خانگی
- واترجت کوچک: این مدل از کاروش ها برای شستشو درب حیاط خانهها، ماشین و اثاثیه چوبی مورد استفاده قرار میگیرد. کمترین میزان قدرت در این کارواش ها صد بار می باشد.
- واترجت متوسط: این نوع از کارواش ها برای شستشو قایق، نرده ها و نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند. این کارواش ها حداقل دارای 130 بار قدرت هستند.
- واترجت بزرگ یا حرفه ای: این سایز از کارواش حداقل دارای 160 بار قدرت خروجی فشار آب هستند و عملیات رنگ برداری و جرم گیری را انجام می دهند و بیشتر مواقع در جهت مصارف صنعتی استفاده می شوند.
مزیتهای استفاده از کارواش خانگی
- صرفهجویی در مصرف آب: مقدارمصرف آب با سیستم کارواش خانگی ( car wash home ) بسیار کمتر از سایر روش های دیگراست. به شکلی که اگر برای انجام شستشوی معمولی به جای شلنگ آب از کارواش استفاده کنید، مقدار مصرف آب تا چند درصد کاهش پیدا می کند.
- صرفه جویی در زمان: وقتی که از کارواش استقاده می کنید، شستشو با فشارزیاد آب، باعث بالا رفتن سرعت کارمی شود. این در صورتی انجام می گیرد که انجام این کار با شلنگ آب معمولی و یا دیگر روش های شستشوی سنتی زمان بسیار زیادی از شما خواهد گرفت.
- صرفه جویی در نیروی انسانی: با استفاده از کارواش خانگی عملیات شستشو با صرف هزینه کمتری صورت می گیرد چرا که دراین مدل پاک کردن آلودگی از روی سطوح توسط فشار بالای آب انجام می شود و نیازی به صرف انرژی و استفاده ازچند نفر برای پاک کردن آلودگی های سخت وجود ندارد.
کارواش خانگی چگونه کار می کند؟
آشنایی با قسمت های مختلف کارواش خانگی
- عملکرد موتور الکتریکی در کارواش خانگی:
استفاده از پمپ الکتریکی در انواع کارواش خانگی و صنعتی باعث می شود تا این محصولات با آلودگی کمتر و سروصدای پایین تری به فعالیت خود ادامه دهند. کارواش های خانگی معمولاً با برق تک فاز کار می کنند و برای شستشوی سطوح مختلف کارایی مناسبی خواهند داشت.
روند کار پمپ برای کارواش خانگی چنین است که آب تامین شده از لوله کشی ساختمان یا هر منبع دیگری را به درون کارواش خانگی می کشند و فشار آن را افزایش می دهند. بعد از افزایش فشار، آب به سمت نازل حرکت می کند و به شما امکان شستشوی سطوح مختلف را می دهد. امروزه در انواع دستگاه کارواش خانگی از نمونه های مختلف پمپ استفاده شده که هر کدام از آنها ویژگی های خاصی را در اختیار ما قرار خواهند داد در نمونه های جدید از پمپ های رفت و برگشتی استفاده می شود که علاوه بر اینکه آب را با فشار زیادی به سمت دیگری هدایت کنند قدرت مکش نیز دارند.
- نقش شیلنگ در کارواش خانگی:
مورد بعدی که در خصوص نحوه عملکرد کارواش خانگی باید بدانید، اهمیت شیلنگ فشار قوی است. شیلنگ استفاده شده بر روی دستگاه کارواش خانگی از آنجایی که باید فشار زیادی را تحمل کند، از مواد اولیه با کیفیت تولید می شود.
نکته مهمی که در این زمینه باید به یاد داشته باشید این است که به هیچ عنوان امکان به کارگیری شیلنگ های معمولی بر روی این محصولات وجود ندارد و به محض استفاده شاهد خرابی یا پارگی آنها خواهید بود. ساختار درونی شیلنگ های کارواش ها چنین است که دو یا چند لایه پلاستیک فشرده را با یک شبکه سیم به یکدیگر متصل می کنند. در صورتی که هر گونه مشکلی برای شیلنگ به وجود بیاید عملکرد نهایی دستگاه کارواش خانگی مختل خواهد شد و نمی توانید به درستی از آن استفاده کنید.
- نازل دستگاه کارواش خانگی:
طرز کار کارواش خانگی چنین است که وقتی آب با فشار به سمت شیلنگ هدایت شد به نازل خواهد رسید. معمولاً برای این تجهیزات نازل به همراه لَنس مورد استفاده قرار می گیرد. لنس اجازه می دهد تا کنترل بهتری روی عملکرد نازل و روند پاشش آب داشته باشید.
نحوه کار با کارواش خانگی
- در مرحله اول باید دستگاه کارواش خانگی را از درون جعبه خارج کرده و بخش های مختلف مانند شیلنگ جمع کن، دسته بالایی، چرخ های حرکتی، پایه دستگاه و سایر قسمت ها را طبق دستورالعمل ثبت شده در دفترچه راهنما به یکدیگر متصل کنید.
- بعد از قرار دادن لنس، مخزن مواد شوینده، نازل و سایر قسمت های مختلف در جایگاه خود ، نوبت به اتصال ورودی و خروجی آب می رسد. به یاد داشته باشید که در این مرحله از اتصال فیلتر غافل نشوید و در صورتی که هر بخشی دچار نشتی بود با استفاده از نوار تفلون آن را آب بندی نمایید.
- در مرحله بعدی باید شیلنگ مخصوص را به بخش خروجی کارواش و شیلنگ ورودی آب را به منبع یا شیر آب وصل نمایید. البته در نمونه هایی از کارواش خانگی که قابلیت ساکشن وجود دارد می توانید شیلنگ ورودی را درون سطل یا استخر قرار دهید.
- در مرحله بعدی نوبت به اتصال سیم به پریز برق می رسد. حتماً به یاد داشته باشید که با دست خیس به سیم برق دست نزنید و نکاتی ایمنی را در این زمینه رعایت کنید.
- در مرحله بعدی با توجه به نوع سطح مورد نظر خود که قصد پاکسازی آن را دارید، باید سراغ انتخاب نازل مناسب بروید. نازل های مختلف دارای حالت های پاشش دایره ای یا خطی می باشند که می توانید زاویه آنها را نیز کنترل کنید. نمونه های نازل با زاویه متمرکز برای کثیفی های زیاد و سطوح محکم به کار می روند و وقتی سطح مورد نظر شما از حساسیت بالاتری برخوردار است باید زاویه پاشش آب توسط نازل بیشتر باشد.
نکات مهم برای نحوه کار با کارواش خانگی
- همیشه فاصله نازل تا سطح مورد نظر که قصد پاکسازی آن را دارید، را کنترل کنید. هرچه فاصله نازل با سطح بیشتر باشد، فشار بیشتری به آن قسمت وارد خواهد شد و در صورت عدم رعایت این نکته، می بینید که به سطوح یا وسایل مختلف آسیب رسانده اید. فاصله مناسب برای استفاده از کارواش خانگی در زمان شستشوی خودرو، بین ۱ تا ۱.۵ متر می باشد.
- در صورتی که وقفه کوتاهی در روند کار با کارواش خانگی به وجود آمد، بهتر است ماشه ایمنی آن را فعال نمایید.
- بهتر است برای داشتن عملکرد بهتر ابتدا سطح مورد نظر خود را از آلودگی های بزرگ پاک کنید و بعد سراغ استفاده از دستگاه کارواش خانگی بروید.
- در زمان گرفتن نازل بهتر است زاویه دستتان به شکل ۴۵ درجه باشد تا این چنین از اعمال نیروی مستقیم به سطح مورد نظر جلوگیری کنید.
نکات ایمنی مربوط به استفاده از کارواش خانگی
- بهتر است دستگاه کارواش خانگی را از دسترس کودکان دور نگه دارید؛ چرا که ممکن است آسیب های جدی به آنها برساند.
- بهتر است زمان کار با این تجهیزات از روپوش، دستکش و چکمه استفاده کنید تا از بروز آسیب های گوناگون به شما جلوگیری شود.
- وقتی قصد شستشوی شیشه های خانه با دستگاه کارواش خانگی را دارید، حتماً دست خود را دورتر بگیرید و به زاویه پاشش نازل نیز توجه داشته باشید. چرا که در غیر این صورت شاهد شکستن شیشه های خود خواهید بود.
- مراقب باشید که به نازل ضربه وارد نشود و یا شیلنگ دستگاه کارواش خانگی دچار پیچ خوردگی نگردد. چرا که در این صورت شاهد آسیب رسیدن به دستگاه خواهید بود.
افزودن دیدگاه جدید